LUG z wyróżnieniem The Best Annual Report 2018

18 października 2019

LUG S.A. po raz piąty został doceniony w konkursie „The Best Annual Report” w kategorii spółek z rynku NewConnect. Wyróżnienie zostało przyzwane za najlepsze sprawozdanie z działalności. Celem konkursu organizowanego przez Instytut Rachunkowości i Podatków jest promowanie raportów rocznych o największej wartości użytkowej dla akcjonariuszy.

To już siódma edycja konkursu dla spółek z NewConnect i piąte zwycięstwo LUG S.A. Wyróżnienie przyznane zostało w uznaniu wysokich standardów raportowania. Uroczysta gala finałowa, podczas której wyróżnienie odebrał prezes LUG S.A. Ryszard Wtorkowski, zorganizowana została przez Instytut Rachunkowości i Podatków w sali notowań Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie.

zdjęcie autorstwa Chochlik Photo

- Naszym celem jest budowanie wartości dla inwestorów. Dlatego od pierwszych dni notowań akcji na warszawskiej giełdzie staraliśmy się, by nasza komunikacja z rynkiem kapitałowym była przejrzysta. Mam świadomość, że raporty wpływają na wiarygodność naszej firmy. Stąd w tym roku zdecydowaliśmy się wzbogacić raport roczny z działalności spółki o część niefinansową w postaci obszernego odrębnego raportu, pokazującego szerszy kontekst działalności przedsiębiorstwa i jego wpływ na otoczenie. Tegoroczna nagroda to sukces całego zespołu zaangażowanego w przygotowanie raportów   mówi Ryszard Wtorkowski, Prezes Zarządu Grupy Kapitałowej LUG S.A.

Konkurs promuje najlepiej przygotowane raporty roczne, które są dla akcjonariuszy i inwestorów rzetelnym źródłem informacji o spółce, a także narzędziem wspierającym podejmowanie decyzji inwestycyjnych. W kapitule konkursu zasiadają przedstawiciele firm audytorskich, podmiotów rynku kapitałowego, reprezentanci inwestorów giełdowych oraz dziennikarze ekonomiczni.

Autor zdjęć: Chochlik Photo