Najlepszy raport roczny 2012 na rynku NewConnect

21 października 2013

Grupa Kapitałowa LUG S.A. odniosła historyczne zwycięstwo w pierwszej edycji konkursu „The Best Annual Report2012” skierowanej do spółek z rynku NewConnect. Obok tytułu Najlepszy Raport Roczny 2012, otrzymała także wyróżnienie za najlepsze sprawozdanie z działalności.

W piątek, 18 października 2013 roku nastąpiło oficjalne zakończenie konkursu „The Best Annual Report 2012” organizowanego przez Instytut Rachunkowości i Podatków pod patronatem honorowym Ministerstwa Skarbu Państwa, Komisji Nadzoru Finansowego, Stowarzyszenia Emitentów Giełdowych oraz programu Akcjonariat Obywatelski.

Podczas gali finałowej w Sali Notowań Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie wręczono nagrody za najlepszy raport roczny przedsiębiorstw oraz instytucji finansowych i banków. Ponadto wyróżniono najlepsze sprawozdanie finansowe, sprawozdanie z działalności i raport roczny w wersji on-line. Kapituła wskazała także laureatów w kategorii „the best of the best”.

Tegoroczna edycja konkursu była wyjątkowa, gdyż kapituła po raz pierwszy w historii oceniła także raporty spółek z NewConnect. Pracując w dwóch zespołach członkowie kapituły pod przewodnictwem Pani Ewy Jakubczyk-Cały zbadali sprawozdania z działalności oraz sprawozdania finansowe Emitentów z „małego parkietu”.

Nagrodę główną za Najlepszy Raport Roczny 2012 w kategorii spółek z rynku NewConnect otrzymał LUG S.A. Emitent został także wyróżniony za najlepsze sprawozdanie z działalności firmy.

- Nagroda „The Best Annual Report 2012” jest dla nas ogromnym wyróżnieniem i wyrazem uznania dla osób pracujących nad raportem rocznym. Cieszy nas to tym bardziej, że promowanie najwyższych standardów w komunikacji i rzetelnego wypełniania obowiązków informacyjnych to jeden z naszych priorytetów na rynku NewConnect – komentuje Małgorzata Konys, Dyrektor Finansowy i Członek Zarządu LUG S.A.

Decyzja o rozszerzeniu ram konkursu na spółki z rynku NewConnect spotkała się z bardzo pozytywną oceną Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A., która została partnerem strategicznym przedsięwzięcia. Zdaniem Pana Mirosława Szczepańskiego, przemawiającego na gali Członka Zarządu GPW, takie kroki wspierają transparentność i promują rzetelną komunikację wśród Emitentów z NewConnect, przez co wpisują się w strategię realizowaną przez Giełdę.

Raport roczny Grupy Kapitałowej LUG S.A. w wersji podstawowej można pobrać tutaj:

Zapraszamy także do zapoznania się z wersją on-line raportu: